/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mariana Tauber, după ce a fost scoasă de sub urmărire penală: „Nu m-a mirat această decizie”

missing
02 octombrie 2020, ora 23:14

Deputata Mariana Tauber susține că nu a rămas mirată de anunțul făcut de Procuratura Anticorupție privind scoaterea ei de sub urmărire penală. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la postul de televiziune TV8.

„Nu m-a mirat această decizie, pentru că din start spuneam că eu și colega mea, doamna Apostolova, nu suntem vinovate de nimic. Așa că astăzi putem să vorbim că totuși dreptatea a câștigat”, a spus Mariana Tauber în platoul emisiunii.

Însă, decizia Procuraturii a fost criticată de deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care spune că a rămas surprins de această știre.

„Felicitări pentru scoaterea de sub urmărire penală, doamna Tauber. Asta e știrea serii. Noaptea, vineri seara, ca să nu se observe, domnul Stoianoglo a mai aruncat o știre a săptămânii și, probabil, nu fără concursul lui Dodon. Asta trebuia să o spun, nu cred că există om în țara asta care nu a fost surprins de știrea de la ora 17 și ceva, aproape 18, din comunicatul Procuraturii”, a spus Alaiba.

Totodată, deputatul a menționată că mesajul de felicitare a fost mai mult un sarcasm: „A fost sarcasm mai mult”.

„Pentru dumneavoastră sarcasm, pentru mine și familia mea nu. Dacă aveați să retrăiți ceea ce am retrăit eu, nu aveați să vorbiți cu sarcasm. Nu o să vă permit și nimănui nu o să permit acest lucru”, a spus în replică Mariana Tauber.

Totodată, decizia a fost criticată și de deputata Platformei DA Inga Grigoriu: „Când am citit știrea, mă întrebam când va veni timpul lui Ilan Șor ca să-l scoată basma curată din tot ce înseamnă frauda bancară. Mi s-a creat impresia că Dodon își ține promisiunea față de noii parteneri, mai ales având în vedere evenimentele în lanț care au avut loc”.

Precizăm că în această seară Procuratura Anticorupție a anunțat că deputatele Mariana Tauber și Reghina Apostolova, dar și alți doi acționari ai Unibank, au fost scoase de sub urmărire penală în dosarul privind ”frauda bancară”.

Potrivit unui comunicat al instituției, acum un an, Procurorul General interimar a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două deputate, acestea fiind private de libertate. Ulterior, cei zece acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram