image
Sursa foto: border.gov.md

Un Mercedes, fabricat în acest an, căutat de autoritățile suedeze, depistat la frontiera de stat

Un autovehicul de lux, căutat de autoritățile suedeze, a fost identificat în timp ce urma a fi introdus în Republica Moldova de către un cetățean moldovean. Este vorba de un Mercedes-Benz Amg G 63, fabricat în anul 2020.

Valoarea bijuterii pe patru roți se estimează a fi în jur de 2,5 milioane de lei. Poliția de Frontieră a indisponibilizat autoturismul în cauză și a inițiat cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului și identificării altor persoane implicate în astfel de acțiuni prejudiciabile.

border.gov.mborder.gov.mddborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md

Amintim că, de la începutul acestui an, Poliția de Frontieră a depistat și reținut în punctele de trecere 14 autoturisme în valoare de peste 450 de mii euro, declarate ca furate sau cu acte de identificare și/sau numele de înregistrare false.

În majoritatea cazurilor, țările de unde proveneau autoturismele depistate de polițiștii de frontieră sunt România, Germania, Franța, Ungaria și Italia, iar cele mai multe din aceste vehicule fiind din categoria mașinilor de lux.

În toate cazurile, însoțitorii acestor mijloace de transport, chiar dacă declarau că nu cunoșteau despre istoria delicventă a mașinilor sau sunt doar transportatori angajați contra plată, sunt cercetați în cadrul proceselor penale intentate, iar la finalizarea urmăririi penale vor fi dispuse și alte măsuri legale stabilite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: