image
Sursa foto: jurnal.md

Ion Chicu a discutat cu omologul său rus, Mihail Mișustin, despre creditul rusesc

Premierul Ion Chicu a avut o discuție telefonică cu premierul rus Mihail Mișustin. În cadrul discuției a fost abordat subiectul privind evoluția negocierilor creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Guvernului, unul din subiectele abordate de premierul Ion Chicu în discuția cu premierul rus Mihail Mișustin a fost despre creditul rusesc.

„A fost abordat subiectul privind evoluția negocierilor pentru contractarea creditului rus în valoare de 200 milioane de euro, bani prevăzuți în Bugetul de Stat pentru anul 2020 pentru acoperirea deficitului bugetar. Părțile au convenit ca în perioada următoare să definitiveze ultimele aspecte ale Acordului, astfel să poată fi semnat în cel mai scurt timp”.

Potrivit aceleiași surse premierul rus a exprimat intenția Federației Ruse de a veni cu un ajutor umanitar pentru acoperirea parțială a prejudiciilor suportate de agricultorii din Republica Moldova, care au avut de suferit în urma secetei din acest an.

În acest scop, Ministerul Finanțelor a deschis un cont trezorerial pe care vor fi acumulate mijloace financiare din partea Federației Ruse și altor parteneri externi ai Republicii Moldova.

Amintim că luni președintele Igor Dodon a declarat că a solicitat un ajutor material pentru agricultori din partea Federației Ruse și a Turciei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: