image
Sursa foto: jurnal.md

Adunarea Generală a Judecătorilor din 23 octombrie ar putea fi anulată

Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru 23 octombrie, ar putea fi anulată. Or, ANSP a atenționat magistrații că o adunare a sute de judecători este „inoportună”.

„Luând în considerare situația epidemiologică nefavorabilă în infecția cu Covid-19, considerăm inoportună desfășurarea Adunării Generale a Judecătorilor cu prezența judecătorilor tuturor instanțelor judecătorești din Republica Moldova în număr de 449 de judecători, precum și reprezentanți ai autorităților publice, misiunilor diplomatice și mass-media”, se spune în avizul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Convocarea Adunării Generale a Judecătorilor pe 23 octombrie a fost stabilită de Consiliul Superior al Magistraturii încă în luna august. Atunci CSM a precizat că data a fost stabilită de principiu și că ar putea fi modificată în funcție de situația epidemiologică și recomandările specialiștilor.

Adunarea Generală a Judecătorilor urma să aibă loc la Palatul Republicii, iar la ședință urma să fie ales un membru permanent al CSM din rândul judecătorilor, să fie aleși patru membri ai Colegiului pentru Selecţia şi Cariera Judecătorilor și doi membri în Colegiul de Evaluare a Performanţelor Judecătorilor, ambele organe specializate ale CSM.

csm.mdcsm.md

csm.mdcsm.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: