Prima camionetă 100% electrică din Rusia: GAZelle e-NN

Compania rusească GAZ anunță o premieră-surpriză, lansând prima sa camionetă 100% electrică, GAZelle e-NN, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Noua camionetă e construită pe o platformă ce va fi folosită în viitorul apropiat pentru producţia a mai multe varietăţi de vehicule comerciale, toate cu propulsie electrică, iar cei de la uzina GAZ au planuri mari şi pentru exportul acestor vehicule, întrucât declară că acestea vor fi foarte competitive ca preţ şi performanţe. Platforma vehicului electric e derivată din platforma modelului de bază, GAZelle Next, care e, în prezent, cel mai popular vehicul comercial din Rusia la vânzări.

Aşadar, cu ce performanţe se poate lăuda noul GAZelle e-NN? În primul rând, cei de la GAZ pun accent pe sarcina utilă de până la 2.5 tone a camionetelor electrice, masa lor totală fiind de 4.6 tone.

Autonomia, poate cea mai importantă caracteristică pentru unmodel electric, e de 120 km, viteza maximă fiind limitată la 100 km/h. Într-o asemenea ipostază, camioneta electrică e destinată în primul rând operării în interiorul oraşelor sau în suburbiile acestora, dar, la dorinţa cumpărătorului, pot fi instalate baterii suplimentare, astfel încât autonomia să crească până la 200 km.

Mai multe detali despre putere motor, capacitate baterii și imagini adiționale cu noul microbuz electric din Rusia, găsiți în știrea pe PiataAuto.md.


Pub