Scafandrii polonezi au găsit epava unei nave germane din cel de-al doilea război mondial, unde poate fi camera de chihlimbar

Scafandrii polonezi au găsit epava unei nave germane din timpul celui de-al doilea război mondial, ceea ce ar putea ajuta la dezlegarea unui mister de lungă durată - locația Camerei de chihlimbar, care a dispărut fără urmă din palatul țarului jefuit de naziști în Rusia, scrie golos-ameriki.ru

Foto: http://www.indiveteam.com/

Camera, bogat decorată cu chihlimbar și aur, făcea parte din Palatul Catherine de lângă Sankt Petersburg, dar a fost văzută ultima dată în Konigsberg (acum Kaliningrad).

În 1945, vaporul „Karlsruhe” a părăsit Konigsberg cu o încărcătură grea, care a fost ulterior scufundată de avioanele militare sovietice în largul coastei Poloniei.

Scafandri din grupul Baltictech spun că au găsit Karlsruhe scufundat.

„Căutăm resturi încă de anul trecut, când ne-am dat seama că o poveste secretă interesantă ar putea sta la fundul Mării Baltice. În cală am găsit vehicule militare, porțelan și multe cutii, al căror conținut încă nu este cunoscut", a declarat scafandrul Tomas Stahura.

Karlsruhe a participat la Operațiunea Hanibal, una dintre cele mai mari evacuări navale din istorie, care a ajutat peste un milion de soldați și civili germani din Prusia de Est să scape de avansul sovietic la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Documentele istorice indică faptul că vaporul a părăsit Konigsberg în grabă, cu o marfă mare și 1.083 de persoane la bord.


Pub