Azerii din Moldova deciși să sprijine Fondul de asistență al Forțelor Armate ale Azerbaidjanului

Comunitatea azeră din Republica Moldova, prin reprezentanții săi, au avut o discuție cu ambasadorul acestei țări la Chișinău, la care și-au exprimat îngrijorarea privind conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia. „Ajutorul oferit țării noastre se numește „diplomație populară". Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a declarat ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova Gudsi Osmanov, la întrevederea la care au participat circa 50 de azeri ce locuiesc în Moldova.

Foto: Congresul Azerilor

Președintele Congresului azerilor din Moldova, Elcin Bairamov, a spus că mai mult de 500 de azeri s-au adresat la Congres și a vrut să participe la întâlnire, pentru a-și exprima îngrijorarea în legătură cu lupta din Nagorno-Karabah, însă, din cauza pandemiei, conform legislației Republicii Moldova s-a reușit coordonarea participării doar a 50 de persoane.

Președintele Congresului a informat participanții la întrevedere că azerii din Moldova au decis să aloce asistență financiară Fondului de asistență al Forțelor Armate ale Azerbaidjanului. Fostul președinte al CAM Mehman Ismailov, activiștii diasporei Maarif Ragimov, Vagif Bairamov, reprezentanți ai tineretului Mahizer Mamedova și Zamir Gurbanov, și-au exprimat sprijinul politicii lui Ilham Aliyev, „orientată spre apărarea intereselor Azerbaidjanului și a poporului azer și a integrității teritoriale a țări.

Congresul Azerilor / Sursa:Congresul Azerilor

Ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, a mulțumit participanților la întâlnire, reamintind că diaspora din Moldova se află într-o nouă etapă de dezvoltare. „Voi sunteți locuitorii Republicii Moldova multinaționale, o parte a societății moldovenești. Rolul diasporei în problema ajutorului pentru stat este unul special. Aceasta este așa-numita „diplomație populară". Lumea de astăzi nu este una exemplară - țările sunt împărțite în puternice și slabe. În această situație, noi toți trebuie să rezistăm și să evoluăm împreună în numele viitorului nostru", a conchis Gudsi Osmanov.

Confruntările în Nagorno-Karabah reizbucnite în urmă cu cinci zile continuă. Potrivit unor bilanţuri parţiale, cel puţin 128 de persoane şi-au pierdut viaţa. Dar aceste cifre nu relevă situaţia reală din teren, conform observatorilor.


Pub