Tiraspolul scoate restricțiile de circulație pe 1 noiembrie, pentru cetățenii cu drept de vot

Cetățenii moldoveni care locuiesc în stânga Nistrului vor putea trece așa-zisele puncte de frontieră pentru a-și exercita dreptul la vot pe 1 noiembrie, fără a cere permisiunea autorităților de la Tiraspol. O decizie în acest sens a fost luată ieri, anunță postul local de televiziune TSV.

Foto: UNIMEDIA

Astel, moldovenii care locuiesc în regiunea transnistreană vor avea acces liber în partea dreaptă a Nistrului, duminică, 1 noiembrie, în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată în urma cererilor venite din partea mai multor cetățeni.

Autoritățile separatiste de la Tiraspol au solicitat să fie asigurate toate măsurile de protecție împotriva infecției Covid-19 la secțiile de vot situate în apropierea frontierei.

Amintim că pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului , municipiul Tighina și unele localități ale raionului Căușeni, CEC a constituit 42 secții de votare.

Membrul CEC desemnat de către Platforma DA, Dumitru Pavel, s-a opus deschiderii a 17 secții de votare în Federația Rusă, decizie sprijinită, de altfel, de „unii reprezentanți ai jalbei”. Totodată, acesta nu a votat decizia de deschidere a unui număr de 42 de secții de votare în regiunea transnistreană, alături de membrul CEC Sergiu Gurduza.

Totodată, Republica Moldova planifică să deschidă secții de vot în 36 de țări.

Liderul Platormei DA, Andrei Năstase, a contestat în instanță decizia CEC privind deschiderea a 42 de secții de vot pentru locuitorii din regiunea transnistreană.


Pub