Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Documentele Bibliotecii Filarmonicii Naționale vor…

Documentele Bibliotecii Filarmonicii Naționale vor fi restabilite

Angajații Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova (BNRM) întreprind lucrări de aerisire și uscare a partiturilor recuperate în urma incendiului de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, a anunțat vineri, 2 octombrie, directoarea BNRM, Elena Pintilei, în cadrul unei ședințe cu conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

„Cu ajutorul tehnologiilor vom digitaliza colecția de documente existente. Totodată, vom pune la dispoziția artiștilor notele, partiturile, dar și publicațiile muzicale existente în colecțiile BNRM”, a precizat ea.

Totodată, conform unui comunicat emis de MECC, directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, a menționat că a luat legătura cu colegii din România, care și-au manifestat deschiderea de a oferi copia partiturilor muzicale pe care le dețin în cadrul bibliotecilor lor.

De asemenea, Orchestra Națională Simfonică a IPNA Teleradio-Moldova și Sala cu Orgă vor contribui la restabilirea colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii Naționale.

În context, ministrul Igor Șarov a solicitat crearea unui grup de lucru responsabil de restabilirea colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Documente, mobilă și instrumente muzicale au ars în urma incendiului de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din 24 septembrie. Deși nu a fost luată încă o decizie, autoritățile au menționat că clădirea ar putea fi demolată și construită alta.