00:50:14 29.03.2024
Stiri

Cifre-SURPRIZĂ privind RATINGUL lui Dodon. „Dacă mai rămâne olecuță doctor pe perioada campaniei, atunci în turul II va fi Usatîi și Maia Sandu. Cetățenii vor în fruntea statului un președinte și nu un KULIOK boțit”

Actualitate 02.10.2020 10:10 Vizualizări3005 Autor: Ziarul National
Cifre-SURPRIZĂ privind RATINGUL lui Dodon. „Dacă mai rămâne olecuță doctor pe perioada campaniei, atunci în turul II va fi Usatîi și Maia Sandu. Cetățenii vor în fruntea statului un președinte și nu un KULIOK boțit” Captură


Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Renato Usatîi, este sigur că va accede în turul II al alegerilor prezidențiale, iar acolo se va duela cu Igor Dodon, care în 2016 a devenit președinte grație susținerii sale, sau cu Maia Sandu. Actualul președinte ar pierde în fiecare zi puncte procentuale și ar putea în curând să ajungă „la un rating de 15%”, a declarat Renato Usatîi ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

În opinia lui Usatîi, pentru cetățenii R. Moldova Igor Dodon este „problema nr. 1” la ora actuală: „În ultimii 30 de ani, R. Moldova a fost băgată într-o carantină totală, iar astăzi cu olecuță doctorul și oleacută președintele Dodon nu avem nicio șansă să ieșim din această situație”.

Usatîi spune că are acces la unele sondaje reale, care arată că ratingul lui Igor Dodon este în scădere și s-ar putea ca în turul II la prezidențiale să se dueleze cu Maia Sandu. „Se repetă cifrele pe care le aveam în mai, în august și chiar și acum. Astăzi este o diferență mică între mine și Maia Sandu. Eu recunosc că sunt pe locul III. Poate să mai scadă Maia Sandu, poate să mai cresc eu, poate scade Dodon... Dacă mai rămane Dodon olecuță doctor pe perioada campaniei electorale, atunci putem să ne pomenim că are un rating de 15%. În tutul II pot să fiu cu Dodon, dar pot să fiu cu Maia Sandu. Ca să avem alegeri curate în turul II, fără combinații, atunci ar fi bine să fiu cu Maia Sandu. Maia Sandu nu poate să facă combinații sau PR negru cum face Dodon cu toți lingăii săi. Deci, poate fi Dodon, poate fi Maia Sandu. Cetățenii vor decide. Eu o să fac o campanie curată”, a promis Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a mai adăugat că nu are de gând să se retragă în favoarea unui candidat sau altul, chiar dacă acest lucru poate să-i aducă cuiva victoria din primul tur. „Într-adevăr, am un rating mare, dar ce înseamnă să mă retrag? Cetățenii R. Moldova vor în fruntea statului un președinte și nu un kuliok boțit. Eu mă mândresc cu faptul că am votanți... Mie nu-mi place când se spune votanți de dreapta, votanți de centru-stânga. Astăzi am votanți... Mulți de la Maia Sandu îmi zic că mă vor vota, deoarece le este frică ca lidera PAS va pierde în turul II în fața lui Dodon”.

Politicianul a mai spus că, dacă va ajunge președinte, nu va semna în niciun caz decretul de numire a lui Igor Dodon în funcția de premier, chiar dacă acesta va fi înaintat de o majoritate parlamentară. În acest sens, Usatîi spune că va chema la Chișinău cel puțin 100 de mii de oameni, care îi vor face pe deputați să se răzgândească.

Eu, în calitate de președinte, o să ies a doua zi și nu o să-i aștept pe ei să împartă „oleacă de aeroport”, „olecă de țigări”, „oleacă de spirt”... A doua zi după alegeri voi invita toți cetățenii R. Moldova în PMAN și le voi spune că am avut mai multe coaliții până acum, dar actualmente este alianța hoților miliardului și curcănașii. Vă asigur că, pe fonul alegerilor câștigate, vor veni 100 de mii de oameni și când o să le tragem o colindă... Eu nu o să încalc nimic. Puterea aparține poporului. Ei pot să încerce să demită președintele, dar eu voi aduna toată republica și o să vedeți continuarea... O să-i fugărim împrejurul Parlamentului. Maia Sandu nu va semna decretul și punct. Asta e și diferența. Ați văzut protestele organizate Maiai Sandu? Dar ați văzut când ieșea Usatîi ce se întâmpla?”, a conchis Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md