13:53:03 24.04.2024
Stiri

„Independentul” Igor Dodon a ales să-și lanseze candidatura la prezidențiale în... drum, alături de socialiști: „Nouă ne trebuie o perioadă stabilă pentru următorii patru ani”

Actualitate 02.10.2020 10:21 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
„Independentul” Igor Dodon a ales să-și lanseze candidatura la prezidențiale în... drum, alături de socialiști: „Nouă ne trebuie o perioadă stabilă pentru următorii patru ani”


Candidatul „independent” Igor Dodon și-a lansat astăzi candidatura la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pe un șantier de contrucție a unui drum, fiind însoțit de deputați socialiști, Vlad Batrâncea fiind „maestru de ceremonii”, consilieri prezidențiali și de către bașcana Irina Vlah.

Igor Dodon a declarat că mandatul său de patru ani în calitate de șef al statului a fost „destul de dificil”, dar consideră că „a făcut față”, inclusiv crizei pandemice și secetei din acest an: „Împreună am dat jos un regim oligarhic anul trecut”.

„Nouă ne trebuie o perioadă stabilă pentru următorii patru ani. (...) Noi nu avem timp pentru experimente”, a declarat Igor Dodon.

Printre promisiunile făcute de Igor Dodon se numără „grija față de oameni”, salarii, pensii „mai mari”, lansare de „platforme de industrializare în toate raioanele”, dar și „apărarea și consolidarea statalității”.

„Noi, moldovenii, suntem un popor fericit care-și are statul său. În lume sunt mii de popoare, însă doar câteva sute își au țara lor independentă, suverană. Noi suntem obligați să transmitem această țară nepoților, strănepoților noștri, dar nu s-o vindem cuiva sau să ne unim cu cineva”, a accentuat Dodon, simțind necesitatea să-și argumenteze poziția la acest capitol și în limba rusă.

Candidatul Dodon a amintit și despre „politica externă echilibrată”, afirmând că va opta pentru implementarea Acordului de asociere cu UE, dar și pentru „restabilirea parteneriatului strategic cu Federația Rusă”. De asemenea, Dodon optează pentru un rol activ al R. Moldova în CSI și la Uniunea Euroasiatică în calitate de observator.

Pentru a convinge alegătorii că Igor Dodon este „președintele nostru”, „un tată grijuliu” și un „soț extraordinar”, la tribună au vorbit președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, bașcana Irina Vlah, primarul de Anenii Noi, Alexandru Mațarin etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md