09:25:05 29.03.2024
Stiri

Avertismentul unor cercetători britanici: Trebuie să fim realiști. Viaţa NU va reveni la normal prea curând

Actualitate 02.10.2020 11:58 Vizualizări1175 Autor: Ziarul National
Avertismentul unor cercetători britanici: Trebuie să fim realiști. Viaţa NU va reveni la normal prea curând


Viața nu va reveni la normal prea curând chiar și după apariția un vaccin eficient împotriva coronavirusului, avertizează un grup de cercetători de renume. Vaccinul este văzut adesea, în mod eronat, ca „Sfântul Graal" care va pune capăt pandemiei, scrie BBC, citat de digi24.ro.

Peste 200 de vaccinuri împotriva virusului sunt dezvoltate de oamenii de ştiinţă din întreaga lume într-un proces care are loc cu o viteză fără precedent.

„Chiar şi când vaccinul va fi disponibil, nu înseamnă că într-o lună toată lumea va fi vaccinată, vorbim despre şase luni, nouă luni ... un an", a spus profesorul Nilay Shah de la Imperial College Londra. „Nu ne puteam gândi că viaţa va reveni brusc la normal în martie".

Shah estimează că vaccinarea oamenilor ar trebui să aibă loc într-un ritm de 10 ori mai rapid decât campania anuală împotriva gripei şi ar necesita peste 30.000 de angajaţi cu normă întreagă doar în Marea Britanie.

„Chiar dacă un vaccin se va dovedi eficient, este puţin probabil să putem reveni complet la normal, aşa că va exista o relaxare treptată chiar şi după apariţia unui vaccin despre care ştim că este eficient", a declarat Charles Bangham, preşedintele de imunologie al Imperial College London.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md