11:00:18 28.03.2024
Stiri

AVERTISMENTUL Poliției pentru AGRICULTORII din R. Moldova: Escrocii le vânează cerealele

Actualitate 02.10.2020 15:43 Vizualizări2110 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL Poliției pentru AGRICULTORII din R. Moldova: Escrocii le vânează cerealele


Gospodăriile țărănești și persoanele juridice din domeniul agriculturii cad, tot mai des în ultimii ani, în plasa unor escroci.

Inspectoratul General al Poliției a emis un avertisment prin care le cere agricultorilor să nu-și dea produsele agricole unor pretinși cumpărători în baza înțelegerilor verbale, pentru că pot rămâne și fără cereale, și fără bani.

Pentru a obține încrederea victimelor, infractorii fondează întreprinderi pe numele unor persoane interpuse cu activitate în domeniul agriculturii și se prezintă ca factori de decizie sau reprezentanți ai unor întreprinderi ce procură cereale pentru export.

Aceștia oferă un preț de procurare a produselor cerealiere mai mare decât cel existent pe piață, iar după înțelegerea de vânzare-cumpărare, în cele mai dese cazuri verbale, conving prin diferite metode agricultorul să-i dea cerealele înainte de a-i plăti.

Ulterior, produsele cerealiere sunt realizate la un preț mai mic altor persoane, care nu cunosc proveniența reală a acestora, banii fiind însușiți de către infractori.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției recomandă persoanelor fizice sau juridice care activează în domeniul agricol să nu accepte tranzacții verbale de vânzare a produselor cerealiere, fără întocmirea, conform tuturor cerințelor, a unui contract în acest sens și să nu elibereze cerealele expuse spre realizare, fără ca acestea să fie achitate de către cumpărător.

Totodată, verificați cât este de credibil cumpărătorul - de când este fondată întreprinderea, cine o gestionează, ce activitate a avut anterior ș.a, și nu acceptați întâlniri spontane în stradă, prin intermediari, așa-ziși reprezentanți pentru semnarea contractelor sau facturilor, precum și pentru achitarea mărfii sau alte acțiuni legate de aceste tranzacții.

În ultimii ani, oamenii legii au pornit mai multe cauze penale vizavi de asemenea escrocherii, iar o parte dintre acestea se află pe rolul instanțelor de judecată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md