NU mai sunt locuri libere în spitalele din Chișinău, pentru bolnavii de COVID-19

by D M
Distribuiti mai departe...

Semnal de alarmă din partea autorităților! În spitalele din Chișinău NU mai sunt paturi libere pentru adulții bolnavi de COVID-19. Potrivit șefei Direcției sănătate a Primăriei, locuri libere sunt doar pentru copii. Suprasolicitarea spitalelor a apărut în ultimele trei zile, când au fost înregistrate peste o mie de infectări pe zi cu noul coronavirus, anunță jurnaltv.md

Faptul că în Chișinău nu mai sunt locuri disponibile pentru adulții bolnavi este confirmat și de către consilierul responsabil de comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat. Potrivit acestuia, în alte localități situația ar fi mai favorabilă.

„Din informația prezentată dimineață la Punctul Focal de către persoana responsabilă de direcția spitalicească a spus că în țară sunt locuri.- Deci, situația este mai gravă în Chișinău, în municipiu? – Da, pentru că la Chișinău e supraaglomerare de cazuri”, a spus Cristina Stratulat, consilierul responsabil de comunicare al Ministerului Sănătății. 

Potrivit autorităților, în următoarele zile urmează să fie activate alte secții și alte spitale din Chișinău pentru bolnavii de COVID-19. Până vineri, în Republica Moldova au fost confirmate peste 54 de mii de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, aproape 24 de mii sunt în Chișinău. Tot aici s-au înregistrat și cele mai multe decese – aproape 500. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...