image
Sursa foto: CAPTURĂ VIDEO

Droguri în proporții deosebit de mari, ridicate în urma unor percheziții efectuate în Chișinău și nordul țării // VIDEO

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 40 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, Edineț și Bălți au fost reținuți, fiind suspectați de punerea în circulația ilegală a drogurilor. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, unul fiind cercetat în stare de libertate.

Forțele de ordine au demascat un grup de persoane care comercializau droguri în proporții deosebit de mari pe teritoriul mun. Bălți, Chișinău și raionul Edineț. La 23 septembrie, curent, suspecții au fost reținuți în flagrant, în timp ce transportau droguri de tip „Spice”. Acestea erau ambalate și pregătite pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul raionului Edineț.

În timpul documentării cazului s-a constatat, că traficanții își desfășurau activitatea conform unei scheme prin care comercializau drogurile fără a avea un contact fizic cu cumpărătorul, substanțele narcotice fiind ascunse în spații cu acces public. Ulterior, după ce cumpărătorii achitau marfa prin intermediul unui cont bancar, acestora li se comunica locul unde era ascunsă.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, la 23 și 24 septembrie, polițiștii au efectuat trei percheziții la domiciliile, automobilele și depozitele suspecților din mun. Chișinău și nordul țării. Astfel, au fost depistate și ridicate 3,5 kg de droguri etnobotanice de diferite tipuri, cartele SIM, 3 aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, telefoane mobile, un pistol cu gaze, carduri bancare, la fel a fost ridicat și automobilul de model Toyota, în care suspecții transportau droguri. Valoarea drogurilor ridicate, pe piața neagră constituie aproximativ 150 000 de lei.

La moment sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii tuturor persoanelor care au participat ori au favorizat la comiterea infracțiunilor.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: