image
Sursa foto: GettyImages

O moldoveancă care lucra badantă în Italia, acuzată că a sustras 300.000 de euro de la bătrâna de care îngrijea

O moldoveancă în vârstă de 49 de ani care lucra de mai bine șase ani în Italia, unde avea grijă de o bătrână, este acuzată că a sustras de la aceasta suma de 300.000 de euro, după care a fugit în Republica Moldova.

Potrivit presei italiene, victima avea încredere deplină în badanta sa și îi achita lunar un salariu decent. Moldoveanca însă a profitat de asta și a început să-i ceară bătrânei sume mari de bani pe lângă salariul pe care îl primea.

„Bătrâna avea o dependență față de badantă și găsea în ea refugiu, însă femeia a început să șantajeze bătrâna că va pleca la un alt loc de muncă dacă nu i se va achita mai mult, cerând să i se acopere și alte cheltuieli”, scrie presa străină.

Timp de trei ani, moldoveanca ar fi reușit să sustragă suma de 300.000 de euro de la bătrână, prin mai multe transferuri bancare și tranzacții, după care a fugit în Republica Moldova.

Totul a fost descoperit de fiica victimei, care a mers la bancă și a găsit contul mamei sale gol. Aceasta a apelat avocați pentru a-și face dreptate.

Acum moldoveanca este pusă sub acuzație de autoritățile italiene pentru fraudă, iar judecătorii cer o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de doi ani pentru aceasta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: