image
Sursa foto: Moldova24.info

Șapte ofițeri și subofițeri de la INSP, bănuiți de corupere pasivă: Ar fi scăpat mai mulți șoferi beți de pedeapsă

Șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP sunt bănuiți de comiterea coruperii pasive, după ce ar fi pretins și primit mită de la mai mulți șoferi pentru a-i scăpa de pedepse după ce au fost prinși beți la volan

Potrivit Procuraturii, trei din ei sunt cercetați în libertate, iar patru au fost reținuți preventiv de Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA al MAI.

În urma investigațiilor s-a constatat că în intervalul lunilor august – septembrie curent, bănuiții ar fi pretins, acceptat și primit de la mai mulți șoferi prinși băuți la volan sume cuprinse între 200-300 euro pentru a nu-i documenta și a nu întocmi procese-verbale cu privire la contravenţie.

Pe parcursul zilei de ieri, Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe percheziții în automobilele de serviciu ale ofițerilor și subofițerilor bănuiți, precum și în automobilele personale, la domiciliile și în biroul unuia dintre superiorii acestora.

Acum aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de până la zece ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a se angaja în anumite activități pentru un termen de la șapte la zece ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: