image
Sursa foto: Getty Images

AC Milan și-a asigurat viitorul! Atacantul cu 18 ani mai tânăr decât Zlatan Ibrahimovic a semnat

AC Milan a oficializat transferul lui Jens Petter Hauge (20 de ani) de la Bodø/Glimt. 5 milioane de euro a plătit formația de pe San Siro pentru jucătorul care s-a născut în anul în care Zlatan Ibrahimovic reușea primul său gol la seniori.

"Rossonerii" au anunțat pe site-ul oficial al clubului transferul lui Jens Petter Hauge. Atacantul de 20 de ani a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani și va purta numărul 15 pe San Siro. Norvegianul a debutat în 2016 la Bodø/Glimt, echipă pentru care a marcat 35 de goluri în 117 jocuri.

AC Milan l-a remarcat pe Hauge cu ocazia meciului câştigat cu 3-2 de italieni în faţa lui Bodø/Glimt (3-2), săptămâna trecută, în turul al treilea preliminar al Europa League. Tânărul atacant a reuşit atunci să marcheze un gol. Jens Petter Hauge a fost convocat în premieră la naționala Norvegiei pentru meciul cu România, din Liga Națiunilor.

Ibrahimovic a debutat în echipa mare a lui Malmo pe 19 septembrie 1999, într-un joc cu Halmstad, iar o lună mai târziu, pe 30 octombrie, a înscris și primul său gol la profesioniști. Noul său coechipier de la Milan, Jens Petter Hauge, s-a născut pe 12 octombrie 1999, la câteva zile după debutul lui Zlatan.

Spre deosebire de colegul său din ofensiva reprezentativei Norvegiei, Erling Haaland, care este evaluat la 80 de milioane de euro de Transfermarkt, cota lui Hauge se ridică în acest moment la doar un milion de euro. În schimb, cifrele noului jucător al lui AC Milan din acest sezon sunt excelente: 14 goluri și 10 assist-uri în 18 partide.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: