image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Deputatul Sergiu Sârbu spune că a fost și el în Turcia la sfârșitul lui august: „La odihnă; Nu am avut întâlniri politice”

Intrarea recentă a lui Vladimir Plahotniuc în Turcia și informațiile că fostul lider PD, s-ar fi întâlnit acolo cu mai mulți politicieni din Republica Moldova, scoate în vizor mai multe „coincidențe”. După ce s-a aflat că demnitari publici precum Vladimir Filat, Andrian Candu, sau Vladimir Cebotari au vizitat Turcia în aceeași perioadă ca fostul lider PD, astăzi deputatul Sergiu Sârbu a recunoscut că a fost și el în Turcia la sfârșitul lunii august, doar că exclude vizita sa în scopuri politice.

„Nu am discutat cu Plahotniuc de mai bine de un an și nu am contactat, nici nu am avut de ce. El nu se mai implică în politica moldovenească. Unde se află acum nu știu, dar posibil nici nu mă interesează. Am înțeles de la unii colegi că nici nu vrea să mai revină. Eu tot am fost în Turcia, doar că în luna augut pe chestii private, sau mai bine spus la o mică odihnă. Nu am fost în septembrie, eu în august am fost. Asta se poate de verificat. Nu, nu am avut întâlniri politice”, a spus deputatul Sergiu Sârbu în cadrul Talk-showului „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Cât despre faptul că Vladimir Cebotari și Andrian Candu s-ar fi întâlnit în Turcia cu fostul lor lider, Sergiu Sârbu spune că aceștia „neagă vehement astfel de informații”

„Colegii neagă vehement că s-ar fi văzut cu Plahotniuc. Eu tot am fost în Turcia, doar că în luna augut pe chestii private. Domnul Cebotari știu că circulă dar stric legat de afacerile pe care le are, dar personal a negat că a avut careva întâlniri. Andrian Candu poate mai circulă, și la familie, inclusiv prin escală. Eu din câte știu, nimeni din colegii mei nu s-a întâlnit și cu comunică cu Vladimir Plahotniuc”, a mai declarat Sergiu Sârbu în cadrul Talk-showului „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

La 28 august, Plahotniuc a decolat din Miami, iar autoritățile din Turcia au notificat în septembrie Procuratura Generală că fostul lider PD a intrat pe teritoriul Turciei. Potrivit surselro Jurnal TV, Plahotniuc s-a cazat în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Istanbul, Titanic Mardan Palace, între 10 septembrie și 28 septembrie. În această perioadă, potrivit surselor noastre, printre politcienii care au mers în Istanbul se numără Vladimir Andronachi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Vlad Filat. Vladimir Cebotari a spus că a fost în Istanbul, dar nu s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc. Vlad Filat a declarat cu nu s-a întâlnit cu Plahotniuc în Turcia

În ianurie 2020 secretarul de stat al SUA l-a declarat pe fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, neeligibil pentru obținerea vizei de intrare în SUA, iar departamentul de stat preciza într-un comunicat că decizia are legătură cu implicarea acestuia în acte semnificative de corupție. În luna martie, autoritățile americane garantau că Plahotniuc se află în SUA fiind supus procedurilor administrative de deportare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: