Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.10.2020

Măsurile de politică fiscală și vamală, discutate în cadrul unei ședințe cu membrii Camerei de Comerț și Industrie

Măsurile de politică fiscală și vamală, discutate în cadrul unei ședințe cu membrii Camerei de Comerț și Industrie

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc a prezentat principalele măsuri ale politicii fiscale și vamale pentru anul 2021, în cadrul unei ședințe online cu membrii Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

În discursul său, Secretarul de stat a menționat că, scopul urmărit de Ministerul Finanțelor este promovarea unei legislații fiscale și vamale favorabilă dezvoltării economice și asigurarea veniturilor bugetare în vederea finanțării cheltuielilor publice, inclusiv a programelor existente de susținere a mediului de afaceri, precum Programul de rambursare a TVA: „Ministerul Finanțelor este antrenat în discuții cu mediul de afaceri, care vor continua și pe parcursul lunii octombrie. Ulterior, propunerile vor fi analizate și sintetizate, agreate cu Fondul Monetar Internațional, după care va fi elaborat proiectul care va fi propus pentru consultări publice”.

Părțile au examinat mai multe propuneri de politică fiscală și vamală, printre care: scutirile acordate persoanelor fizice, uniformizarea cotelor impozitelor pe venit, regimul fiscal al dividendelor distribuite persoanelor juridice, al TVA aferent producției agricole, posibilitatea includerii taxei rutiere în cota accizei aferentă produselor petroliere și altele.

Membrii Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru deschiderea manifestată și au reiterat disponibilitatea de a continua acest dialog.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, până în prezent, Ministerul Finanțelor a organizat consultări privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021 cu mai multe asociații de business, Asociația Băncilor din Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus