(video) Traficanți de droguri, reținuți în flagrant. Suspecții vindeau „marfa” în Chișinău, Edineț și Bălți

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 40 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, Edineț și Bălți au fost reținuți, fiind suspectați de circulația ilegală a drogurilor. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar al treilea este cercetat în stare de libertate.

Ofițerii Direcției investigații „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Bălți și INSP „Nord”, sub conducerea procuraturii municipiului Bălți, au demascat un grup de persoane care comercializau droguri în proporții deosebit de mari, pe teritoriul mun. Bălți, Chișinău și în raionul Edineț.

La 23 septembrie, suspecții au fost reținuți în flagrant, în timp ce transportau droguri de tip „Spice”. Acestea erau ambalate și pregătite pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul raionului Edineț.

Oamenii legii au constatat că traficanții își desfășurau activitatea conform unei scheme prin care comercializau drogurile fără a avea un contact fizic cu cumpărătorul, substanțele narcotice fiind ascunse în spații cu acces public. Ulterior, după ce cumpărătorii achitau marfa prin intermediul unui cont bancar, acestora li se comunica locul unde era ascunsă.

La 23 și 24 septembrie, polițiștii au efectuat trei percheziții la domiciliile, în automobilele și depozitele suspecților din mun. Chișinău și nordul țării. În cadrul acestora au fost depistate și confiscate 3,5 kg de droguri etnobotanice de diferite tipuri, cartele SIM, 3 aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, telefoane mobile, un pistol cu gaze, carduri bancare, și un automobil de model Toyota, în care suspecții transportau droguri. Valoarea drogurilor pe piața neagră constituie aproximativ 150.000 lei.

Oamenii legii urmează să identifice toate persoanele care au participat sau au favorizat comiterea infracțiunilor. Cei care vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.


Pub