Andrei Năstase, de Ziua persoanelor în etate: „Constituția trebuie să prevadă că pensia nu poate fi mai mică decât minimul de existență”

De Ziua Internațională a oamenilor în etate cer tuturor deputaților și partidelor politice să susțină proiectul de modificare a Constituției și statuarea obligativității constituționale a statului de a garanta ca nici un salariu și pensie (excepție cea socială) să nu fie mai mici decât minimul de existență, scrie liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari, oameni în etate, bunicii, mamele și tații noștri să trăiască sub limita subzistenței, după ce au muncit o viață întreagă. Se pare ca deputații nu prea aud. Nu-i nimic, ca președinte, voi organiza un referendum pentru garantarea venitului minim garantat!

Modificarea Constituției în acest sens va elimina definitiv șantajul electoral la care sunt supuși cărunții noștri. Corect este ca o lege dreaptă să rezolve această problemă, nu pomenile electorale ale unuia sau altuia”, a mai scris Năstase.

Platforma DA promite că pensia minimă în Republica Moldova va ajunge la cel puțin 2500 lei.

„Este nevoie doar ca deputații din alte fracțiuni să demonstreze prin fapte că le pasă de bătrâni și să semneze acest demers al nostru, astfel încât sărăcia extremă a oamenilor în etate să fie eliminată. Realizarea propunerii noastre ar fi un cadou cu adevărat palpabil, concret, real pentru părinții și bunicii din țara noastră, cărora le doresc din tot sufletul multă sănătate, rezistență și grijă din partea celor dragi, dar și a statului. Să ne fiți alături, dragi ostași ai anilor, ne închinăm în fața voastră!”, a menționat liderul Platformei DA.


Pub