Cu lacătul la portiță. Consilier PUN, acuzat de câțiva oameni în etate că le-a blocat drumul spre blocul locativ

Consilierul PUN Corneliu Pântea a ajuns subiectul unui scandal, după ce mai mulți locuitori ai unui bloc de pe strada Decebal din sectorul Botanica al capitalei s-au plâns că acesta le-ar fi îngrădit accesul spre drumul public, prin instalarea unei porți cu lacăt. În replică, alesul local susține că nici nu locuiește în blocul cu pricina și că ar fi vorba despre o neînțelegere la mijloc.

Foto: PUN

Oamenii se plâng că sunt nevoiți să meargă câteva sute de metri în plus, având deja o vârstă înaintată, din motiv că le-a fost îngrădit accesul direct spre drumul public, iar vinovat de acest lucru s-ar face consilierul Corneliu Pântea.

„Peste 400 de locatari de la Decebal 82/2 ne chinuim din luna martie să înconjurăm sute de metri, pentru că îl avem ca vecin pe consilierul Corneliu Pântea. A instalat o poartă, a pus lacăt, apoi în general a sudat. Ne-a pus tabel că e teren privat, am verificat, toate direcțiile ne-au dat răspuns că este teritoriu municipal și accesul trebuie să fie deschis”, a declarat una dintre locatarele blocului cu pricina, Valentina Calmîș, în cadrul ședinței de astăzi a CMC.

În replică, alesul local a declarat că de fapt, el nici nu locuiește în vecinătatea blocului respectiv: „Dacă vreți, îmi cer scuze pentru tot ce m-ați învinuit aici, dar eu nici nu locuiesc în acea curte despre care vobiți, eu locuiesc în curtea de mai jos, Decebal 78/2, iar accesul e închis la Decebal 80. Este decizia asociațiilor, a locatarilor, acolo sunt 950 de locatari, care au luat această decizie. De la Primărie, de la Direcția arhitectură și urbanism li s-au adus actele permisive”.

Pântea consideră că vinovat de neînțelegerile create între locatarii celor două blocuri s-ar face vicepretorul sectorului Botanica, după ce ar fi dat oamenilor informații eronate, dar nu a pierdut nici de această dată ocazia să arunce săgeți spre colegii de dreapta din fracțiunea PAS: „E e un fel de alaverdi de la PAS către PUN. PAS în loc să dea în Dodon dă în unioniști, vă doresc succes în continuare”.

Președintele fracțiunii PAS în CMC, Vasile Grădinaru, s-a arătat uimit de faptul că Pântea l-ar ataca sistematic pe el și ar implica-o în discursuri și pe lidera partidului, Maia Sandu.

Astăzi, în cadrul aceleiași ședințe, Pântea îl acuza pe Grădinaru că ar promova un proiect în CMC, pentru a-și repara din bani publici curtea blocului în care locuiește.


Pub