08:38:38 25.04.2024
Stiri

Igor Dodon ATACĂ din nou România, SUA și opoziția în legătură cu Plahotniuc. De ce nu i-a cerut „prietenului” turc extrădarea ex-liderului PD. „Erdogan are relații prietenești și cu Putin, iar Plahotniuc are și pașaport rusesc...”

Actualitate 01.10.2020 10:44 Vizualizări3309 Autor: Ziarul National
Igor Dodon ATACĂ din nou România, SUA și opoziția în legătură cu Plahotniuc. De ce nu i-a cerut „prietenului” turc extrădarea ex-liderului PD. „Erdogan are relații prietenești și cu Putin, iar Plahotniuc are și pașaport rusesc...”


Președintele Igor Dodon susține că a știut despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și că în ultima perioadă s-a aflat în Turcia. Șeful statului a evitat să explice de ce nu i-a cerut prietenului Recep Tayyip Erdoğan extrădarea lui Vlad Plahotniuc, în schimb i-a reproșat României că nu a informat organele de drept din R. Moldova despre faptul că Plahotniuc s-a aflat acolo pentru a-și perfecta pașaportul românesc, în perioada 7 – 10 septembrie curent.

Întrebat dacă a discutat despre Plahotniuc cu omologul său turc, președintele Dodon a preferat să arate cu degetul spre SUA, stat în care acesta a stat un an și două luni, dar și spre opoziție, atacând, totodată, România.

Citește și: Turcia CONFIRMĂ că Plahotniuc se află pe teritoriul său. Procuratura Generală a făcut deja DEMERSURILE necesare pentru ca fostul lider al PD să fie extrădat

„Nu voi vorbi mult la această temă. Mai important e să faci ceva concret decât să vorbești mult. Două momente principiale. Toți deja au înțeles că nu poți să fugi și să scapi de justiție. Cineva s-a gândit că, dacă pleacă în SUA, Israel sau în altă parte – gata, au scăpat. Cei care vor să scape de justiție și au fugit din R. Moldova nu vor putea să se ascundă nicăieri. Nici în SUA și nici în altă parte. Chiar dacă SUA l-au ținut un an și două luni... Eu chiar făceam apropouri SUA în legătură cu asta... Văd că unii spun, politicienii de dreapta, de ce Turcia nu-l extrădează... Dar întrebați partenerii voștri, SUA, de ce nu l-au extrădat timp de un an și două luni.

Citește și: Usatîi oferă DETALII despre Plahotniuc. Dodon ar putea să-l aducă la Chișinău în orice clipă, dacă ar dori: „Dodon se teme că vor mai apărea informații despre kulioace și de asta, prin unii intermediari, discută cu Plahotniuc”

Sigur că noi cunoșteam această informație (că Plahotniuc a părăsit SUA - n.r.). Eu nu pot să ofer prea multe detalii. Acest cetățean al R. Moldova, nu-i voi spune numele, pe 7 septembrie a intrat în România ca să-și perfecteze pașaportul, iar pe 10 septembrie a ieșit din România și a plecat spre Turcia. În această perioadă, noi am discutat intens cu organele de drept din România... De ce ei nu ne-au dat această informație? De ce am aflat din alte surse? Dar noi știam, știam că e în Turcia. În ultimele săptămâni foarte mulți foști deputați de la PD au zburat acolo. Noi tot știm toate aceste detalii”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Citește și: MAI oferă noi INFORMAȚII despre Vlad Plahotniuc și acuză unii politicieni că, prin declarațiile pe care le fac, ar periclita procesul de extrădare. Fostul lider al PD s-a aflat și în ROMÂNIA

Potrivit președintelui, despre aflarea lui Plahotniuc în Europa cunoșteau reprezentanții Procuraturii Generale și ai Ministerului Afacerilor Interne, iar Renato Usatîi, prin declarațiile sale la acest subiect, ar fi dorit să-și facă PR: „Știau cei de la procuratură, cei de la MAI. Faptul că această informație a apărut public și că cineva încearcă să-și facă PR... noi am văzut deja, știm. Organele lucrează, ele au relații bune cu omologii din alte țări și cred că vor obține rezultatele scontate”.

Citește și: Unde s-ar afla astăzi Plahotniuc, după ce ar fi PĂRĂSIT de urgență Turcia

Moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Igor Dodon de ce nu a insistat pe lângă Erdogan, ținând cont de relația de prietenie pe care îi leagă, ca Plahotniuc să fie extrădat în R. Moldova.

„Erdogan are relații prietenești și cu Putin, iar Plahotniuc are atât cetățenia Rusiei, cât și a R. Moldova. Timpul va arăta, dar cum am spus anterior – nu poți scăpa de justiție. Plahotniuc nu mai are influență mare în politica din R. Moldova, poate prin intermediul unor deputați. Cred că dânsul nu mai poate influența procesele politice din R. Moldova”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md