15:00:09 16.04.2024
Stiri

The Guardian:Marea Britanie plănuia să reloce migranți în R. Moldova, Maroc și Papua Noua Guinee. MAEIE: „Un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului R. Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”

Actualitate 01.10.2020 14:12 Vizualizări1487 Autor: Ziarul National
The Guardian:Marea Britanie plănuia să reloce migranți în R. Moldova, Maroc și Papua Noua Guinee. MAEIE: „Un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului R. Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”
Poză simbol


Marea Britanie ar fi luat în calcul să reloce solicitanții de azil în centre care ar fi urmat să fie construite în afara țării - în R. Moldova, în Maroc și în Papua Noua Guinee, informează The Guardian.

Confruntat cu o opoziție puternică, guvernul de la Londra a renunțat la acest proiect, iar oficialii de la Chișinău afirmă că nici nu s-a pus în discuție un asemenea subiect.

Ministerul de Interne de la Londra a luat în considerare construirea de centre pentru migranți pe insulele vulcanice Ascension şi Sf. Elena, dar și în țări precum Moldova și Maroc după ce a studiat cum procedează alte ţări cu problemele migraţiei ilegale. Ministrul de interne Priti Patel ar fi renunţat la plan după ce a discutat cu alţi oficiali despre aspectele practice legate de transportul solicitanţilor de azil în respectivele locuri.

„Această idee ridicolă este inumană, complet lipsită de pragmatism şi peste măsură de costisitoare”, a comentat pe Twitter Nick Thomas Symonds, purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

The Guardian scrie că oficialii britanici ar fi renunțat la ideea de a crea centre de azil în R. Moldova, din cauza conflictului transnistrean, dar și a corupției. Aceștia au adăugat: „Dacă un centru de azil depinde de o cooperare transparentă, credibilă cu țara-gazdă, nu ne-am putea baza pe acest lucru”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău susține că un asemenea subiect nu a fost pus niciodată în discuție.

„Cu referire la presupuse proiecte de relocare în Republica Moldova a unor potențiali solicitanți de azil, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului Republicii Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Republica Moldova, de asemenea, nu are încheiate careva înțelegeri cu partenerii străini în acest domeniu”, a reacționat MAEIE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md