12:44:38 19.04.2024
Stiri

Regimul separatist de la Tiraspol face o „EXCEPȚIE” în legătură cu alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie: Așa-zisa frontieră va fi deschisă pentru cetățenii care vor dori să VOTEZE

Actualitate 01.10.2020 15:18 Vizualizări2745 Autor: Ziarul National
Regimul separatist de la Tiraspol face o „EXCEPȚIE” în legătură cu alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie: Așa-zisa frontieră va fi deschisă pentru cetățenii care vor dori să VOTEZE


Așa-zisa comisie transnistreană pentru gestionarea pandemiei COVID-19 a decis că, pe 1 noiembrie, ziua alegerilor prezidențiale în R. Moldova, cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului vor putea traversa așa-numita graniță, pentru a-și exercita dreptul la vot fără a cere învoire de la comisia respectivă, transmite TSV Prednestrovie.

Comisia afirmă că a adoptat această decizie ca urmare a „cererilor venite din partea cetățenilor”, citează deschide.md.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon declară că Vadim Krasnoselski este „PREȘEDINTELE Transnistriei”: „Prin aceasta, Dodon recunoaşte în mod implicit regimul SEPARATIST drept unul legitim”

Amintim că așa-numitele autorități transnistrene au prelungit măsurile restrictive până la data de 1 decembrie. În conformitate cu normele extinse, „din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica și cel de a intra pentru străini poate fi temporar limitat”.

Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, act atacat în instanță de către PPDA.

Opoziția reclamă numărul mare al acestor secții, invocând situația de la parlamentarele din 2019, când transnistrenii erau aduși organizat la vot, dar și imaginile video din care se vedea că aceștia primeau bani pentru a vota anumiți candidați.

CITIȚI și DOC // Aleșii locali care votează ÎMPOTRIVA deschiderii secțiilor de vot destinate transnistrenilor, „SPERIAȚI” de către Cancelaria de Stat: La 1 noiembrie ar putea izbucni confruntări la Nistru, avertizează opoziția

De asemenea, administrațiile locale din cel puțin trei sate din partea dreaptă a Nistrului au refuzat să deschidă secții electorale pentru transnistreni la 1 noiembrie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md