ISD, interesată de dezvoltarea în continuare a parteneriatului cu FCIM-UTM

4-1030×474

O delegație a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a efectuat o vizită la sediul companiei ISD (Inther Software Development) din Chișinău, parte a Inthergroup, care furnizează soluții de logistică pentru companii cu renume mondial.

Directorul companiei, Radu CORLĂTEANU, i-a salutat cordial pe reprezentanții FCIM – conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, decan, conf. univ., dr. Ion FIODOROV, șef Departament Ingineria Software și Automatică, conf. univ., dr. IRINA COJUHARI, responsabil program de studiu „Automatică și informatică”. Prezentând direcțiile strategice de activitate a companiei, d-sa a specificat că acestea se axează pe furnizarea soluțiilor de logistică pentru companii cu renume mondial, specializându-se pe dezvoltarea de software, cât și pe automatizarea proceselor de logistică în cadrul depozitelor mari.

În cadrul întrunirii s-au discutat direcțiile posibile de colaborare și cooperare a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică cu ISD, iar directorul companiei, Radu CORLĂTEANU, a declarat că este interesat de evoluția în continuare a parteneriatului de colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei și de valorificare a relațiilor în domeniul cercetare-dezvoltare.

La rândul lor, profesorii FCIM au fost bucuroși să-l întâlnească acolo pe discipolul lor, Alexandru HALMAGEA, absolvent al specialității „Automatica și Informatică”, promoția 2019, angajat la ISD în calitate de plc engineer, actualmente implicat într-un proiect de cercetare-dezvoltare pentru un important client din Țările de Jos.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente