Mihai Popșoi: „Cerem explicații de la Dodon și Chicu la subiectul centrelor de detenție pentru refugiații din Marea Britanie”

popsoi

Deputatul PAS Mihai Popșoi cere explicații de la Igor Dodon și Ion Chicu la subiectul centrelor de detenție pentru refugiații din Marea Britanie, care se preconizează a fi construite în Republica Moldova. „Cum a fost posibilă o asemenea înțelegere? Cerem guvernului să publice discuțiile la acest subiect”, spune deputatul.

„Dodon este responsabil de politica externă. Ca să se menţină la putere și să obţină bunăvoinţa Occidentului, a promis crearea unor tabere de refugiaţi. Aşa cum a promis Kremlinului federalizarea Moldovei. El promite orice și oricui dacă e în interesul lui personal. Noi suntem împotriva oricăror înţelegeri luate pe ascuns și suntem împotriva deciziilor care încalcă voinţa moldovenilor. Acest document, care a apărut în presa internațională, nu este unul public, ci o informaţie pe care guvernul Dodon voia să o ţină în secret. Este atât de disperat, încât e gata să încalce interesul național doar pentru a rămâne la putere.

Ironia sorții e că Dodon a speriat moldovenii acum patru ani cu 30 000 de sirieni, iar acum premierul său Ion Chicu, într-adevăr, negociază să-i aducă.

Vom face interpelările necesare la guvern și președinție pentru a afla care au fost înțelegerile. Acest subiect trebuie dezbătut la următoarea sedință a parlamentului, care trebuie să fie convocată cât mai curând”, mai adaugă Popșoi.

În legătură cu această informație apărută în presa internațională referitoare la presupuse proiecte de relocare în Republica Moldova a unor potențiali solicitanți de azil, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului Republicii Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Republica Moldova, de asemenea, nu are încheiate careva înțelegeri cu partenerii străini în acest domeniu.

MAEIE reamintește că în Republica Moldova solicitările de azil sunt examinate exclusiv în cadrul procedurilor prevăzute de legislația națională și de normele de drept internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente