În octombrie ne solidarizăm împreună și celebrăm „Luna Conștientizării Sindromului Down”

betyy

Peste tot în lume, a doua lună a toamnei este dedicată conștientizării sindromului Down, scopul acestei celebrări este solidarizarea societății și informarea acesteia despre această malformație genetică.

Deși suntem martori la o întreagă revoluție științifică, la capitolul toleranței societatea deseori rămâne repetentă. De ce? Pentru că unii încă nu au învățat suficient despre toleranță și privesc Trisomia 21 prin prisma stereotipizării.

Tocmai din acest motiv, în fiecare an, luna octombrie este intitulată „Luna Conștientizării Sindromului Down” și este o modalitate de a solidariza oamenii, de a-i învăța să nu mai aibă concepții greșite față de persoanele cu această malformație și desigur are drept scop răspândirea informațiilor corecte despre sindromul Down.

Ludmila Adamciuc este mămica Beatriciei, fetița-soare cu un cromozom in plus, iar din acest motiv, Ludmila a dat start unui challenge pe pagina ei de Instagram și îndeamnă oamenii ca în această lună să poarte Galben și Albastru (culorile speranței).

„Galben și albastru sunt mai mult decât două culori. Octombrie e mai mult decât a doua lună de toamnă. Sindromul Down e mai mult decât o malformație genetică. Pentru noi, timp de trei ani, toate au devenit un mod de viață. Dăm start #octombrielunaacceptariiSD”, scrie Ludmila.

„Ceea ce vă rugăm insistent este să acceptați diferențele tot anul împrejur!”, conchide Ludmila Adamciuc.

Menționăm că sindromul Down este o anomalie genetică, iar persoana cu sindrom Down are suplimentar o copie a întregului sau numai a unei părți a cromozomului 21.

AICI puteți citi și interviul cu Ludmila Adamciuc despre viața dincolo de social media și despre subiectul mai puțin „instagramabil” pe care-l promovează pe Internet.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente