Viorica Dumbrăveanu: „Moldova a primit răspuns pozitiv și va fi asigurată cu vaccin anti-COVID-19”

viorica-dumbrăveanu

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că Moldova va beneficia de vaccin anti-COVID-19 din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Țara noastră va primi vaccinul după ce acesta va trece toate testele necesare și se va dovedi că este sigur pentru oameni. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1.

„Am făcut solicitarea la Alianţa Globală pentru vaccinuri și imunizări, prin care am solicitat să fim incluși în lista de a primi vaccinul. Noi am primit răspuns pozitiv că vom fi asigurați cu vaccin, dar este vorba de asigurare atunci când cu adevărat va fi unul testat și aprobat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”, spune Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra s-a referit și la vaccinul din Federația Rusă, menționând că acesta nu a trecut toate etapele necesare de testare și că la moment se află la etapa a treia.

La întrebarea din ce țară Republica Moldova va primi vaccinul, Dumbrăveanu a specificat că țara noastră va beneficia de un vaccin testat și precalificat de către OMS.

Ministra sănătății a mai declarat că la moment se fac în jur de 3 000 de teste la COVID-19 pe zi în Moldova, din acest motiv cazurile noi au crescut brusc. Aceasta a menționat că se intenționează deschiderea mai multor laboratoare de prelevare a testelor în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară pentru a atinge numărul de 5 000 de teste efectuate zilnic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente