‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO vinărie din țară își anulează evenimentele dedicate Zilei Vinului

O vinărie din țară își anulează evenimentele dedicate Zilei Vinului

‹ adv ›
‹ adv ›

Vinăria Chateau Cristi și-a anulat evenimentele dedicate Zilei Vinului. Decizia a fost luată drept urmare a numărului mare de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus din  ultimele zile.

„Decizia a fost luată de administrația vinăriei cu referire la evenimentele planificate care trebuiau să aibă loc de mâine și până duminică în scuarul Cehov din Capitală. Aveam planificat un târg de degustație, un eveniment deschis. Peste o mie de cazuri, riscul e tare mare. Am decis să punem pe prim plan sănătatea și siguranța oamenilor. Îi îndemnăm pe fiecare să sărbătorească acasă, venim și cu un set de promoții și reduceri pentru consumatorii noștri”, au precizat reprezentanții vinăriei.

Decizia a fost salutată de cei care preconizau să fie prezenți la eveniment.

„Respect! Reușim la anul viitor”, „Și noi planificam să fim împreună cu voi, dar cu siguranță o vom face data viitoare”, „Responsabilă decizie”, au comentat oamenii la anunțul făcut de vinărie.

Solicitați pentru o reacție, organizatorii evenimentului Oficiul Național al Viei și Vinului susțin că fiecare vinărie este în drept să decidă cum organizează sărbătoarea. Cert este că, potrivit deciziei Comisiei de Sănătate Publică, condițiile de organizare s-au înăsprit.

„Regulamentul nou cu privire la organizarea evenimentului a apărut acum două zile. Avem restricții mai dure. Vinăriile nu pot găzdui mai mult de 50 de persoane. Trebuie de întocmit liste concrete cu date și informații despre fiecare vizitator, adresa de trai, date de contact, inclusiv IDNP”, a precizat Irina Bistrițchi, director adjunct ONVV.

Amintim, că Ziua Națională a Vinului va avea loc în acest an în data de 3 și 4 octombrie sub egida sloganului „Eu deVIN sărbătoare”. Din cauza situației pandemice, evenimentul nu se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale.

Cu toate acestea, ceremonia oficială, inclusiv tradiționala decernare a Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol va avea loc
într-un format mult mai restrâns. Evenimentul este preconizat pentru sâmbătă, 3 octombrie, ora 10:00, la vinăria „Rădăcini Wines SRL”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii