Trei zile de conflict armat în Nagorno-Karabah, în cifre: Aproape 2.300 de soldați armeni și 500 de soldați azeri – răniți și uciși, 130 de tancuri și zeci de vehicule, distruse

În timpul luptelor de pe linia de contact din Nagorno-Karabah, până la 2.300 de soldați armeni au fost răniți sau uciși, a declarat Ministerul Apărării din Azerbaidjan. În regiunea separatistă Nagorno-Karabahh, ei au spus că peste 500 de militari azeri au fost uciși într-o zi, relatează Interfax, citează tvrain.ru.

Foto: ahvalnews.com

Potrivit Ministerului Apărării din Azerbaidjan, în trei zile pierderile armatei armene s-au ridicat la 2,3 mii de soldați, aproximativ 130 de tancuri și alte vehicule blindate, peste 200 de artilerie, lansatoare de rachete, mortiere, aproximativ 25 de sisteme de apărare antiaeriană, aproximativ 50 de vehicule antitanc și 55 de unități de vehicule.

Ministerul a adăugat că, în dimineața zilei de 30 septembrie, forțele armate armene au încercat să recâștige „pozițiile pierdute” în direcția Magadiz, dar armata azeră a lansat un contraatac.

În același timp, Ministerul Apărării din Armenia a declarat că Azerbaidjanul „confundă numărul propriilor pierderi într-o singură zi și le atribuie forțelor Armeniei”. Aceștia au raportat, de asemenea, că în noaptea de 30 septembrie, două drone ale forțelor armate azere au fost doborâte peste Stepanakert, autoproclamata republică a Nagorno-Karabah.

În prezent, luptele continuă de-a lungul întregii linii a frontului.Luptele au fost reluate pe 27 septembrie după bombardarea Stepanakert-ului, capitalei republicii nerecunoscute Nagorno-Karabah. Părțile se acuză reciproc de provocare.


Pub