Mașinile parcate în curțile blocurilor nu vor mai fi evacuate, până când primăria nu va găsi alternative pentru șoferi. Precizările făcute de Ceban

Mașinile parcate în curțile blocurilor nu vor mai fi evacuate, până când municipalitatea nu va găsi o soluție, dar și spațiu unde șoferii ar putea să își parcheze automobilele. La aceasta înțelegere s-a ajuns, în urma unei discuții purtate între primarul capitalei Ion Ceban și ministrul Pavel Voicu.

Foto: fb/IonCeban

Ceban a venit cu niște precizări, după ce mai multe persoane s-au arătat nemulțumite de decizia privind evacuarea automobilelor parcate ilegal în capitală.

„Acțiunile sunt gestionate în totalitate de către Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile de acest proces.

Am primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor în acest sens, astăzi, am avut o discuție cu ministrul Pavel Voicu.

Credem că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să aplicăm o primă etapă”, susține Ceban.

Edilul capitalei spune că au discutat despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje.

La fel, a solicitat ministrului Pavel Voicu și au decis ca să nu mai fie evacuate mașinile în curțile blocurilor.

„Între timp, am comunicat ministrului că Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări, se lucrează foarte mult.

Totodată, ne-am propus ca împreună cu APP să găsim terenuri în centrul orașului, unde vom putea amenaja locuri de parcare. La fel, vom amenaja şi parcări de tipul - parking lift, prima de acest fel o vom amenaja împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei”, spune Ceban.

Amintim că începând de luni automobilele staționate neregulamentar au început să fie evacuate. Mașinile sunt aduse la o parcarea specială a SRL „Magda-Tur” din comuna Trușeni, iar șoferii care vor rămâne fără acestea pot apela la poliție sau accesa pagina web a parcării speciale: http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

În aceeași zi de luni, spre seară, câțiva șoferi din Chișinău s-au pomenit fără mașini, după ce le-au parcat neregulamentar în diferite zone din oraș. Mai multe imagini cu automobilele în cauză le-a publicat pe pagina sa oficială primarul Ion Ceban, care a declarat că municipalitate susține acțiunile poliției, iar între timp a cerut să fie urgentat conceptul cu privire la crearea parcărilor în capitală.


Pub