(video) Miniștrii, într-o nouă şedinţă la Guvern: 27 de mii de lei, colectați pe contul deschis pentru reconstrucția Filarmonicii

(update 16:12) Ședința s-a încheiat. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate.

Foto: UNIMEDIA

(update 16:08) A fost modificată Hotărârea Guvernului nr. 156/2002 cu privire la aprobarea Statutului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și abrogarea unor hotărâri de Guvern.

(update 16:06) A fost aprobat Raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pe anul 2020.

(update 15:55) A fost prelungit termenului de aplicare a unor norme din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

(update 15:50) Guvernul a aprobat alocarea 23952,0 mii lei, din fondul de intervenție al Guvernului, autorităților administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu Covid-19, precum și altor angajați care au contractat infecția Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, conform anexei.

(update 15:47) A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

(update 15:43) A fost aprobată semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.

(update 15:40) Proiectul de lege cu privire la Reprezentantul Guvernului în teritoriu și Oficiul Reprezentantului Guvernului în teritoriu, aprobat.

(update 15:37) A fost modificată Hotărârea Guvernului nr. 1115/2016 cu privire la unele măsuri de prevenire a introducerii pestei porcine africane.

(update 15:36) A fost aprobat Avizul la proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 215/2016 cu privire la tineret.

(update 15:32) Proiectul privind aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative, aprobat.

(update 15:30) Miniștrii au aprobat proiectul cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea lucrărilor de construcţie şi reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, semnat la 25 iunie 2013

(update 15:28) A fost aprobat proiectul cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului și abrogarea unei hotărâri de Guvern.

(update 15:27) Proiectul cu privire la Platforma informațională în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală, votat.

(update 15:22) Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 438/2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, aprobat de miniștri.

(update 15:16) Alexei Cracan, ambasador al RM în Portugalia a fost numit în funcția de ambasador în Maroc prin cumul la Lisabona, iar Vitalie Valcov - director general adjuct al Biroului Național de Statistică.

(update 15:12) „Toate colectivele de la Filarmonică își continuă activitatea. Gala preconizată va avea loc la Palatul Național. Despre resursele pentru reabilitarea clădirii este prematur să vorbim”, a precizat ministrul Șarov. La moment 27 mii lei au fost donate pe contul deschis de ministerul Finanțelor.

(update 15:09) „Situația este bună, dar avem și situația cu râurile este dezastruoasă. Spre regret populația face diguri. Avem nevoie de un program, mijloace financiare de curățare a râurilor sunt destul de mari. Masiv pe întreg teritotiul țării merg lucrări de semănat. La moment peste 286 milioane, au rămas 28 de dosare care sunt în examinare, plus cele cu greșeli vor fi achitate în cel mai scurt timp”, a declarat Perju.

(update 15:03) Ședința a început cu prezentarea unor informații despre consecințele ploii de ieri. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a precizat că lucrările de înlăturare a consecințelor continuă și astăzi. Chicu a cerut ministrului Perju că facă o evaluare a râurilor, în contextul situației de ieri la Cahul.

Guvernul s-a întrunit astăzi într-o ședință de executiv. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte printre care și proiectul privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

UNIMEDIA transmite live


Pub