(video) Nu se tem nici de dosare penale: Cursele ilegale nocturne continuă pe străzile din Chișinău

Cursele ilegale pe străzile din Chișinău continuă. Mai multe imagini, de la întrecerile din această noapte, au fost postate chiar de către unii participanți pe rețelele de socializare. Se pare că nici dosarele penale pe care le riscă nu-i sperie, cu atât mai mult cu cât o mașină de poliție trece pe lângă ei și… pleacă mai departe.

Foto: auto-bild.ro

Aceste imagini au fost filmate noaptea trecută. Șoferii au organizat întreceri pe asfaltul ud, de după ploaie.

Se pare că aceste curse au avut loc în sectorul Rîșcani al capitalei, iar din imagini putem observa cum un echipaj de poliție trece pe alături.

Ministerul de Interne nu a comentat, deocamdată, imaginile. Anterior, ministrul Pavel Voicu a dat asigurări că oamenii legii depun eforturi pentru a opri aceste curse. Între timp, legiuitorii au modificat prevederile legale, astfel încât organizatorii de curse riscă să se aleagă cu dosare penale și ani petrecuți după gratii. se pare însă că nimic nu-i sperie pe iubitorii de viteză.

În luna mai a anului curent, un șofer angajat într-o cursă ilegală a intrat într-o intersecție la culoarea roșie a semaforului și s-a izbit violent într-un taxi. Taximetristul și pasagerul acestuia au murit pe loc, iar șoferul vinovat s-a ales cu doar câteva zgârieturi. Acesta a fost condamnat la aproape 7 de închisoare și obligat să achite o amendă de aproape 800 de mii de lei.


Pub