Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon, despre acțiunea MAI privind…

Dodon, despre acțiunea MAI privind evacuarea automobilelor parcate neregulamentar pe străzile capitalei: „Ideea este un pic negândită…”

„Ideea este bună, dar un pic… negândită”. Asta spune președintele R. Moldova, Igor Dodon, despre acțiunea inițiată de către responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la evacuarea automobilele parcate neregulamentar. Declarația a fost făcută miercuri, 29 septembrie, în cadrul unei emisiuni de la postul NTV.

Astfel, președintele Dodon susține că ideea Ministerului de Interne cu privire la evacuarea automibilele parcate neregulamentar pe străzile din Chișinău „nu este rea, dar este un pic … negândită” și că urmează ca edilul capitalei să poarte mai multe discuții cu responsabilii din cadrul ministerului de Interne pe marginea acestui subiect.

„Nu am înțeles ideea până la capăt. Pe de o parte, este corect ca mașinile parcate neregulamentar să fie evacuate, daca ele stau pe străzile principale, blochează traficul, dar de ce sa te bagi lăngă case și în curțile oamenilor? Eu cred ca aici un pic a fost negândită ideea”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon menționează că ideea nu aparține conducerii Primăriei și că trebuie revizuită.

„Aceasta nu este inițiativa primarului. Le-am zis, dacă vreți să evacuați, hai mai întâi să facem parcări, să facem locuri de parcare. Ideea cu evacuarea nu este rea, dar e ok în zonele centrale. Când facem astfel de acțiuni trebuie să găsim locuri de parcare”, menționează Igor Dodon.

Dodon mai spune că banii pentru parcarea mașinilor evacuate trebuie să ajungă în bugetul de stat.

„Bani din mașinile evacuate trebuie să ajunga în bugetul de stat, nu la administratorii unor parcări de pe la Trușeni”, a mai declarat Dodon.

Primarul general, Ion Ceban, a avut miercuri, 30 septembrie, o întrevedere cu Ministrul de Interne, Pavel Voicu, ca urmare a multiplelor sesizări din partea cetățenilor referitor la evacuarea, în ultimele zile, a automobilelor de pe teritoriul orașului.

Edilul a menționat că măsura privind evacuarea mașinilor parcate neregulamentar este una binevenită pentru capitală, însă ar trebui să existe o primă etapă, până la oferirea unei alternative pentru automobiliști.

În context, Ion Ceban i-a solicitat Ministrului de Interne ca, deocamdată, să nu fie evacuate mașinile parcate ilegal în curțile blocurilor de locuințe.

Începând de marți 28 septembrie, Poliția din mun. Chișinău, a anunțat că va acționa în corespundere cu prevederile art.439 Cod contravențional și Hotărârea Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.