Municipiul Cahul a fost acceptat în calitate de membru al UNESCO GNLC. Ce înseamnă acest lucru

20108536_791209597714465_1267980584663792587_n-920×690

Municipiul Cahul a devenit primul oraș (n.r. al doilea este Chișinău) din Republica Moldova care a fost acceptat ca membru al UNESCO GNLC (Rețeaua globală a orașelor care învață pe tot parcursul vieții). Orașul din sudul țării s-a alăturat altor 54 de orașe din 27 de state precum Belgia, Finlanda, Germania, Qatar, Coreea, Thailanda etc., informează primăria Cahul.

„Dragi cahuleni, dorim să vă anunțăm că municipiul Cahul este primul oraș din țară care a fost acceptat ca membru al UNESCO GNLC (Rețeaua Globală a orașelor care învață pe tot parcursul vieții), printre care și municipiul Chișinău, care ne-a urmat cu succes exemplul.

Cu această ocazie, dorim să-i felicităm pe colegii noștri și să-i invităm la elaborarea și implementarea mai multor proiecte ambițioase în domeniul învățământului pentru cetățenii de toate vârstele.

Primirea acestei importante recunoașteri a fost posibilă datorită interesului și inițiativelor municipiului Cahul privind învățământul pe tot parcursul vieții”, se arată în comunicatul Primăriei Cahul.

Rețeaua globală UNESCO a orașelor care mereu învață este o rețea internațională orientată spre politici, care oferă inspirație, cunoștințe și bune practici în dezvoltarea urbană. Orașele membre în toate etapele dezvoltării pot beneficia de schimbul de idei cu alte orașe. Rețeaua sprijină realizarea tuturor celor 17 obiective de dezvoltare durabilă. UNESCO GNLC susține și îmbunătățește practica învățării pe tot parcursul vieții în orașele lumii prin promovarea dialogului politic și a învățării de la egal la egal între orașele membre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente