‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Lupaşco: România - cea mai importantă piaţă pentru vinul din Moldova, exporturile trec...

Ion Lupaşco: România – cea mai importantă piaţă pentru vinul din Moldova, exporturile trec de 14 mln de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de vin din Republica Moldova au exporturi de 150 de milioane de euro anual, iar peste 14 milioane de euro, respectiv 10%, se realizează în România, a menționat Ion Lupașcu, reprezentant ONVV, în cadrul unui acordat ZiarulFinanciar.ro.

Exporturile de vin realizate de producătorii din Republica Moldova pe piaţa românească au crescut cu 27% în volum şi cu 23% în valoare în primele opt luni din acest an, raportat la aceeaşi perioadă din 2019. Anul trecut, în România au ajuns peste 6 milioane de litri de vin din Moldova, valoarea ridi­cându-se la 14 milioane de euro.

„Exportăm anual în jur de 45-47 milioane de litri de vin moldo­ve­nesc. El este o mândrie naţională, este cel mai bun ambasador al Moldovei şi poate fi găsit în peste 70 de ţări din întreaga lume. Noi reprezentăm peste 100 de cra­me cu suprafeţe de teren de peste 112 mii de hectare“, spune Ion Lupaşco, spe­cialist principal, Direcţia Marketing şi Dez­voltarea Pieţelor, responsabil Pro­gra­me B2B, Oficiul Naţional al Viei şi Vi­nului din Re­publica Moldova.

România a importat anul trecut 36 milioane litri de vin, cu o valoare de 63 milioane de euro. Cele mai importante zece pieţe de import reprezintă 98% din total, atât în volum, cât şi în valoare.

Românii consumă în medie a­nual aproape 400 milioane de litri de vin, cea mai mare par­te a licorilor provenind de pe plan local. Din total, im­portul re­prezintă aproape 10%.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›