image
Sursa foto: jurnal.md

Deputații Platformei DA, revoltați de blocarea activității Parlamentului; Slusari: „Nu suntem de-acord să stăm ca mobila”

Fracțiunea Platformei DA solicită reluarea ședințelor Parlamentului, după ce deja de două săptămâni deputații nu s-au întrunit în plen.

Liderul fracțiunii Plarforma DA, Alexandru Slusari, a acuzat majoritatea PSRM-PD de tentativa de blocare a activității Parlamentului și a calificat drept acțiuni de uzurpare a puterii în stat decizia prin care Comisiile parlamentare urmează a fi convocate în regim on-line, deși se cunoaște că nu toate comisiile au această posibilitate.

„Dispoziția de a sista ședințele comisiilor permanente nu a fost nici discutată, nici aprobată de Biroul Permanent. Haideți să dizolvăm Biroul atunci, dacă Greceanâi decide de una singură ce trebuie sa facă deputații. Nu înțeleg „nareadurile” prin care președintele statului anunță ce va face Parlamentul, care se transforma într-o anexă a puterii executive. Este inadmisibil acest lucru”, a declarat Slusari.

„Da, este risc, sunt probleme, dar noi nu vedem care e deosebirea de populație. Și deputații primesc salarii și suntem obligați să muncim. Cu toate riscurile, putem să muncim, deoarece așa muncește toată țara. Nu suntem de acord să stăm ca mobila”, a adugat liderul fracțiunii Platforma DA.

În opinia opoziției sunt câteva inițiative care trebuie adoptate de urgență: legea privind protejarea producătorilor autohtoni față de supermarketuri; decizii privind majorarea fondului de subvenționare a agricultorilor; inițiativele legislative privind simplificarea procedurii de subvenționare pentru anul curent și anul viitor; interpretarea Codului Electoral privind finanțarea campaniei electorale; acorduri internaționale care urmează a fi ratificate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: