image
Sursa foto: Jurnal.md

Răspunsul lui Ion Chicu la cele zece întrebări adresate de Maia Sandu: „Demagogie în loc de propuneri concrete”

„Regretăm că unii candidați preferă să vină în fața oamenilor cu demagogii și minciuni în loc de propuneri concrete de schimbare a lucrurilor spre bine”. Este reacția premierului Ion Chicu, la cele zece întrebări adresate azi conducerii Guvernului și Președinției, de liderul PAS Maia Sandu.

„Ce s-a ieftinit în Republica Moldova în acei ani în care Doamna a fost ministru? Dar prim-ministru? Sau poate a uitat, că a fost membru de vază a unor guverne, care au admis furtul miliardelor, puse ulterior pe umerii oamenilor.

Regretăm, că unii candidați preferă să vină în fața oamenilor cu demagogii și minciuni, în loc de propuneri concrete de schimbare a lucrurilor spre bine în țară”, se arată în răspunsul premierului transmis presei de purtătorul său de cuvânt Boris Harea.

Amintim că liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a adresat azi în cadrul unui briefing de presă zece întrebări actualei guvernări pe care o acuză că nu a întreprins nimic pentru a elimina monopolurile și schemele de corupție în cele 10 luni de activitate.

  1.  De ce moldovenii plătesc 5 lei pe metru cub de gaz, în timp ce georgienii și ucrainenii achită mult mai puțin?
  2. De ce în Moldova benzina se vinde cu 8.40 lei/litru (fără TVA și accize), iar în Austria, o țară cu salarii mult mai mari, cu 50 de bani mai puțin?
  3. De ce, de fiecare dată, în sezonul muncilor agricole, prețul la motorină crește chiar dacă prețul pe piețele internaționale rămâne neschimbat?
  4. De ce, la 6 luni de la începutul pandemiei, o mască în Moldova costă în continuare de 10 ori mai mult decât costa până în pandemie?
  5. De ce medicamentele pentru tratarea răcelii la copii în Moldova costă cu 30-40% mai mult decât în România?
  6.   De ce în Moldova plătim pentru un termometru obișnuit de 2 ori mai mult decât în Rusia (în Moldova un termometru costă 48 de lei, iar în Rusia – 21 lei)?
  7.   De ce un litru de lapte costă în Moldova 15 lei, fix ca în Germania, chiar dacă veniturile acolo sunt de multe ori mai mari, iar prețul de achiziție de la producător este de 4-5 lei?
  8. De ce produsele alimentare de primă necesitate ca hrișca, pâinea și lactatele s-au scumpit brusc în plină pandemie?
  9. De ce în Moldova o sticlă cu apă costă cu 30% mai mult decât în Ucraina?
  10.  De ce o călătorie cu autobuzul de la Chișinău la Călărași s-a scumpit cu 15 lei, dar condițiile de călătorie nu s-au îmbunătățit niciun pic?

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: