image
Sursa foto: jurnal.md

Prima femeie intrată în cursa prezidențială; CEC a înregistrat al cincilea candidat

Violeta Ivanov a fost înregistrată în calitate de candidat din partea Partidului Șor la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral, fiind confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și persoana responsabilă de finanțe (trezorierul).

Violeta Ivanov are 53 de ani și este unul dintre deputații care în 2016 a făcut parte dn grupul transfugilor din PCRM care apoi au intrat în PD.

În luna mai a acestui an, Violeta Ivanov a anunțat că părăsește fracțiunea PD, iar ulterior s-a alăturat Partidului Șor.

În 2007-2008 a avut funcții în Guvernul Republicii Moldova, fiind viceministru și ulterior ministru al ecologiei și resurselor naturale

Precizăm că, până astăzi, CEC a înregistrat concurenții electorali Andrei Năstase, Renato Usatâi, Tudor Deliu, Igor Dodon, iar alte două dosare sunt în curs de examinare.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: