Premieră: au fost dezvăluite noile Dacia Logan şi Sandero

Dacă la începutul acestei luni Dacia publica primele câteva imagini cu noile generaţii Logan, Sandero şi Sandero Stepway, atunci astăzi constructorul din Mioveni oferă informaţii complete despre substratul tehnic, motorizările şi toate noutăţile pregătite pentru compactele de generaţie nouă, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Noile modele Dacia au crescut simțitor în dimensiuni. Sedanul este mai lung cu 50 mm decât predecesorul, măsurând acum 4,396 mm, iar în lăţime creşterea este de tocmai 115 mm, Loganul măsurând acum 1,848 mm. Sandero a adăugat în lungime 19 mm (până la 4,088 mm), în timp ce varianta sa de offroad Sandero a crescut în lungime cu 10 mm (4,099 mm).

Tot astăzi Dacia a publicat şi primele imagini cu interiorul noilor Logan/Sandero. Aici atestăm aici o adevărată revoluţie tehnică şi o evoluţie stilistică în raport cu generaţiile precedente. Compactele optează pentru un interior minimalist cu elemente de control ochite sau chiar preluate direct de la modele Renault, iar pe partea de sus a consolei centrale se regăseşte un display uriaș al sistemului multimedia, care are, conform trendurilor, formă de tabletă. Acesta oferă în versiunile de top conectivităţi de genul Apple CarPlay şi Android Auto, iar constructorul promite că până şi în nivelele incipiente gadget-urile mobile vor putea fi conectate la sistem prin intermediul USB sau chiar wireless şi să interacţioneze.

Dacia Logan / Sursa:PiataAuto.md

Surprize foarte mari vin și la motoare. Pentru prima dată, Dacia Logan renunță complet la motoare diesel și se va baza doar pe motoare pe benzină și cele cu gaz petrolier lichefiat (GPL). De asemenea, Logan va avea și cutie automată. Mai multe informații despre motoare și subtratul tehnic, găsiți în știrea desfășurată pe PiataAuto.md.


Pub