(video) Calvar de aproape 3 ani. O familie din sudul țării, care deține un restaurant, a fost șantajată și terorizată de câțiva bărbați care îi scurgeau de bani

Calvar pentru o familie din sudul țării. Timp de 3 ani, membrii unei familii, care dețin și administrează un magazin - restaurant din localitatea Baurci - Moldoveni din raionul Cahul, au fost șantajați și terorizați de 6 bărbați. Suspecții distrugeau bunurile intenționat, incendiau imobilul și trăgeau cu arma în geamurile magazinului și automobilelor proprietarilor.

Inspectoratul General al Poliţiei a reținut șase bărbați, unul aflându-se în detenție în Penitenciarul din Cahul.

Activitatea grupului criminal organizat a fost documentată mai bine de un an, operaţiunea de destrucurare a acestuia fiind realizată de ofiţerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP angajații Direcției generale de urmărire penală a IGP, în comun cu Procurorii PCCOCS, cu suportul Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP.

În urma măsurilor speciale de investigaţii s-a stabilit că organizatorii grupării, șase persoane, cu vârstele între 20-30 de ani, au organizat comiterea mai multor activităţi criminale, a căror ţintă erau membrii familiei care deținea în proprietate și administra un magazin.

Aceştia începând cu luna decembrie a anului 2017, până în prezent, acționau prin şantaj, incedierea imobilelor şi tragerii din armă în geamurile magazinului și automobilelor proprietarilor.

La 28 septembrie curent, angajații poliției au descins la domiciliile a patru membri ai grupului criminal organizat, iar în rezultatul acţiunilor demarate, au fost depistate şi ridicate obiecte care demonstrează apartenenţa acestora la săvâşrirea infracţiunilor sus-menţionate, inclusiv: aparate de telefonie mobilă, lubrifiant pentru incendiere, droguri și ceasuri furate.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală pentru a acumula materialul probator necesar în scopul deferirii persoanelor vinovate justiției.


Pub