„Rendez-vous” între evacuatoare și mașinile parcate ilegal pe străzile Chișinăului. Vehiculele sunt duse la o parcare specializată înafara orașului

Automobilele parcate neregulamentar au început să fie evacuate de către poliție, începând de ieri. Astfel, Primăria elaborează în prezent o hartă electronică a parcărilor cu plată din capitală, care sunt în prezent în gestiune privată.

Foto: Ion Ceban

„Pe această platformă vor fi plasate şi străzile unde este permisă parcarea mașinilor pe carosabil. Totodată, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, de comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, lucrează la evaluarea străzilor din zona centrală, unde putem începe proiectul pilot de sistematizare a parcărilor. Astfel, vom avea posibilitatea să oferim locuri de parcare legale, amenajate, marcate, semnalizate”, scrie primarul pe blogul său.

În paralel, DGTPCC analizează un concept de reorganizare a circulației rutiere pe străzile din centrul oraşului.

„Astfel, acolo unde în prezent sunt trei benzi vom amenaja două pentru circulaţie şi una pentru parcare, iar unde avem două benzi, una neapărat va fi pentru parcarea automobilelor. În acest sens coordonăm cu Inspectoratul de Poliţie şi inginerii de trafic”, a precizat Ceban

Primarul spune că va lua în vizor şi ideea ca agenţii economici din zona centrală să amenajeze locuri de parcare pentru clienţii lor – în curte. La fel, se va amenaja şi parcări de tipul – parking lift, împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

„De nenumărate ori m-am ciocnit cu încălcări grave privind parcarea pe străzile și trotuarele dedicate pietonilor. Am sesizat organele de resort de fiecare dată și voi continua să o fac și în continuare”, spune edilul.


Pub