Aproape 250 de elevi din țară, infectați cu Covid-19, iar alți peste 8.600 - în autoizolare la domiciliu

Aproape 250 de elevi din țară au fost testați pozitiv la Covid-19, iar alți peste 8.600 au fost plasați în regim de autoizolare, de la începutul anului de studii, potrivit datelor Ministerului Educației. Totodată, numărul cadrelor didactice diagnosticate cu noul coronavirus este de peste 250, iar în autoizolare se află 457 de cadre didactice.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor făcute publice, în prezent, numărul elevilor testați pozitiv este de 247, iar 8.672 de copii care frecventează școlile din țară au fost plasați în regim de autoizolare. De asemenea, 265 de cadre didactice au fost diagnosticate cu noul Coronavirus, iar alte 457 se află în autoizolare.

În rândurile personalului nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 50 de persoane, iar alte 95 se află în autoizolare.

Din cele 1.240 de instituții de învățământ general publice și private care activează în țară, 12 își desfășoară activitatea la distanță, din cauza carantinei ca și în cazul a 291 de clase.

În perioada 21-27 septembrie, în învățământul profesional tehnic, 14 elevi au fost testați pozitiv la virusul Sars-Cov-2, 19 cadre didactice și 8 reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 21-27 septembrie, 35 de studenți au fost testați pozitiv la Covid-19, iar 61 de studenți se află în autoizolare. De asemenea, 20 cadre didactice au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 19 persoane. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 7 persoane și în autoizolare sunt altele 8.

Cifrele au fost prezentate în cadrul ședinței Grupului Național de Coordonare a Siguranței în Educație, prezidată de ministrul Educației, Igor Șarov.

Din Grupul Național de Coordonare a Siguranței în Educație fac parte: reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, directori de instituții, Sindicate, UNICEF, Centrul Republican pentru Asistență Psihopedagogică, Consiliul Național al Elevilor și reprezentanți ai părinților.


Pub