Instanțele de judecată vor activa pe 31 octombrie - 1 noiembrie, pentru a examina contestațiile electorale, în contextul scrutinului prezidențial

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat solicitarea șefului Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, de a declara zilele de odihnă 31 octombrie, 1 noiembrie, drept zile lucrătoare pentru instanțele de judecată din țară, în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale, preconizate pentru prima zi a lunii noiembrie. Astfel, magistrații vor examina contestațiile electorale parvenite în cele 2 zile.

Președintele CEC a solicitat să fie stabilit programul de lucru al instanțelor de judecată pentru zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie, în contextul alegerilor care se vor desfășura pe 1 noiembrie. Plenul CSM a votat unanim, cu 12 voturi pro, o decizie în acest sens.

Astfel, zilele de odihnă 31 octombrie și 1 noiembrie 2020 au fost declarate zile lucrătoare pentru instanțele de judecată, în special pentru judecătorii și completele de judecată specializate în materie de contencios administrativ, care vor examina contestațiile repartizate, precum și pentru persoanele responsabile pentru înregistrarea și asigurarea repartizării aleatorii pentru cazurile în care este necesar acest lucru, a cauzelor din cadrul Curții Supreme de Justiție, Curții de Apel Chișinău, Curții de Apel Bălți, Curții de Apel Cahul, Curții de Apel Comrat, judecătoriilor Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Chișinău, Comrat, Drochia, Edineț, Hîncești, Glodeni, Soroca, Strășeni și Ungheni.

Contestațiile în materie electorală, depuse în instanțele de judecată în zilele de odihnă 31 octombrie, 1 noiembrie 2020 se vor repartiza judecătorilor și completelor de judecată specializate în materie de contencios administrativ, în mod aleatoriu, prin intermediul programului integrat de gestionare a dosarelor.

Dispoziția CSM a fost remisă spre informare și executare Curții Supreme de Justiție, tuturor Curților de Apel și judecătoriilor.


Pub