Andrei Năstase mulțumește României pentru sprijinul în renovarea Filarmonicii: Încă o dovadă că iubesc Basarabia și ne sunt alături mereu

„Mulțumesc din inimă prim-ministrului României, Ludovic Orban, și Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, că au răspuns cu promptitudine rugăminții mele și a Platformei DA de a oferi soluții pentru reconstrucția clădirii simbol pentru Chișinău și toată Moldova, a Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici”, a scris Andrei Năstase, președintele Platformei DA, pe pagina sa de Facebook. Asta după ce autoritățile române au anunțat că vor oferi sprijin pentru reconstrucția obiectului cultural, distrus practic în totalitate de un incendiu nemilos.

Foto: Facebook

„Încă o dată Ludovic Orban și partenerii noștri din PNL, frații noștri români, dau dovadă că iubesc Basarabia și sunt alături de noi mereu”, a mai scris Năstase. Anterior, liderul Platformei DA a anunțat că își donează salariul pentru o lună pentru reconstrucția clădirii Filarmonicii și a îndemnat cetățenii să pună umărul pentru ca obiectul cultural să nu dispară.

Muzicienii din Bucureşti au anunțat că sunt alături de colegii basarabeni, după ce clădirea Filarmonicii "Serghei Lunchevici", din Chişinău, a fost distrusă, într-un violent incendiu. Directorul Filarmonicii "George Enescu" a promis că va oferi sprijin financiar pentru reconstrucţia instituţiei de cultură din capitala Republicii Moldova. Cât de curând, la Bucureşti va fi organizat un concert caritabil în acest scop.

Solidar este şi ministrul Culturii din România. Bogdan Gheorghiu a promis ajutor pentru reconstrucţia Filarmonicii şi a anunţat că va căuta soluţii, împreună cu prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Clădirea istorică a Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici", din centrul capitalei Republicii Moldova, a fost mistuită de un incendiu puternic, izbucnit pe 24 septembrie 2020.

Flăcările au transformat edificiul cultural într-o ruină. Cel mai probabil, imobilul va fi demolat şi reconstruit din temelii.


Pub