(video) Dorin Chirtoacă a depus semnăturile pentru prezidențiale: CEC a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot

Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice „Unirea”, la funcția de președinte a țării la alegerile din 1 noiembrie, a depus astăzi, 29 septembrie, semnăturile la Comisia Electorală Centrală. Grupul de inițiativă a reușit să colecteze circa 23 de mii de semnături.

Foto: UNIMEDIA

„Noi ne-am conformat, cu toate că pe timp de pandemie colectarea de semnături este o crimă. Ave circa 23 de mii de semnături, ele sunt din 24 de raioane. Noi am făcut un apel cu privire la înaintarea unui candidat anti-Dodon în aceste alegeri. Noi până în ultima clipă am așteptat reacția din partea celorlalți colegi în așa fel încât să fie un candidat, dar iată că nimeni nu a reacționat la apelul nostru”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot pentru Dorin Chirtoacă, candidat desemnat de Blocul Electoral UNIREA. Astfel acesta va fi pe poziția a 8 – a în buletinul de vot.

Până astăzi, 29 septembrie curent, CEC a înregistrat 5 concurenți electorali, iar alte 2 dosare sunt în curs de examinare.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie curent.

Amintim că pe primul loc este Renato Usatîi, urmat de Andrei Năstase, Tudor Deliu și Igor Dodon.


Pub