Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul crimei de la Atrium:…

Dosarul crimei de la Atrium: Prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, amânată

Prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău în cazul omorului de la Atrium, pentru care, conform sentinței primei instanțe, nu a fost condamnat nimeni, programată pentru data de 28 septembrie, a fost amânată. Purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Chișinău, Octeabrina Popa, a menționat pentru ZdG că motivul a fost neprezentarea avocatului lui Aurel Ignat.

Contactat de ZdG, Alexandru Bargan a precizat că nu s-a putut prezenta deoarece a avut o ședință la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, începând cu ora 14:00, unde au fost audiați mai mulți martori, astfel că nu a reușit să ajungă, întrucât aceasta a durat mai mult decât preconiza.

Ședința a fost amânată pentru data de 11 noiembrie. Cauza este examinată de către judecătoarea Silvia Cecan.

La 26 iunie, magistrata Olga Bejenari de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a decis să-l achite în totalitate pe Mihail Pîrgaru, iar pe Aurel Ignat parțial, aplicându-i o amendă de 50.000 de lei pentru huliganism, 10 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral pentru rudele tânărului decedat, Serghei Bejenari, precum și 128 de lei pentru achitarea cheltuielilor pentru expertiza judiciară.

Sentința a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău de Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani și avocatul lui Ignat.

Citiți și:

În noaptea de 18 spre 19 mai 2018, Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, care petrecea alături de fratele său, Ion Bejenari, polițistul Serghei Bradu și trei femei ziua de naștere a omului legii în clubul EDGO din Chișinău. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat în dimineața zilei de 25 mai 2018.

În urma acţiunilor de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor şi studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere, au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracţiunii. Mihail Pîrgaru a fost reţinut la 25 mai 2018, iar peste o zi – Aurel Ignat.

Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime, Eugeniu Deleu continuă să fie căutat de poliţie, materialele în privinţa acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.