Primarul Ion Ceban a participat la Adunarea Generală a membrilor Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova

   2872

Primarul general, Ion Ceban, a participat luni, 28 septembrie, la Adunarea Generală a membrilor Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM). În cadrul evenimentului, organizat în contextul Zilei Mondiale a Turismului, participanții au abordat aspecte privind dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

Edilul capitalei a menționat că autoritățile administrației publice locale vor susține, în baza acordului de cooperare, proiectele lansate de ANTRIM, cât și activitatea Centrului de Informare pentru Turiști care se află în clădirea Primăriei Chișinău.

„Scopul nostru este să promovăm Chişinăul ca o destinaţie turistică atractivă. Ne propunem să atragem curiozitatea turiştilor pentru ca aceştia să viziteze Republica Moldova şi mai ales capitala, unde sunt concentrate 80% din totalul obiectivelor care prestează servicii de cazare, instituţii culturale de importanță națională şi locuri istorice”, a declarat Ion Ceban.

Primăria municipiului Chișinău și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Republica Moldova au încheiat la începutul anului curent un acord de colaborare în vederea dezvoltării turismului receptor în capitală. Scopul documentului este de a dezvolta și consolida cooperarea în domeniul promovării municipiului Chișinău ca destinație turistică şi atragerea turiştilor.